De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google: gebruikers stemmen op Android Applicaties

Redactie
29 juli 2008, 6:21
1 min leestijd
Google: gebruikers stemmen op Android Applicaties

Google wil het Android platform open houden dus de ontwikkelaars moeten zo min mogelijk beperkt worden in het ontwikkelen en uitgeven van applicaties voor Android. Echter moet de kwaliteit van de applicaties worden gewaarborgd. De oplossing: gebruikers laten stemmen op applicaties.

Lees verder na de advertentie.

Bij andere mobiele platformen, zoals de iPhone, moet de ontwikkelaar zich door allerlei bochten wringen om een applicatie goedgekeurd te krijgen. De applicaties worden uitvoerig getest en moeten aan stricte eisen voldoen. Dit zorgt ervoor dat applicaties die verschijnen voor de iPhone van zeer hoge kwaliteit zijn, echter kan dit traject soms gecompliceerd zijn voor ontwikkelaars wat de ontwikkeltijd van een applicatie vergroot.

Google wil dit met Android anders gaan aanpakken. Ontwikkelaars moeten op een gemakkelijke en snelle manier hun applicaties beschikbaar kunnen stellen aan de gebruikers. Google wil er wel voor waken dat de gebruikers geen slechte applicaties gaan installeren dus is er het plan om gebruikers te laten stemmen op applicaties. Applicaties met weinig sterren worden uiteindelijk minder gedownload. Dit zorgt ervoor dat de ontwikkelaars hogere kwaliteit willen leveren om meer sterren te krijgen zodat de applicatie vaker gedownload wordt. Zo is dit democratische systeem al in werking bij YouTube. En, zoals ook bij YouTube het geval is, kan Google makkelijk applicaties verwijderen die het copyright schenden.

Het is duidelijk dat Google streeft naar openheid en democratie wanneer het gaat om Android en de bijbehorende applicaties. Uiteidenlijk is dit een gunstige ontwikkeling voor zowel de gebruikers als ontwikkelaars van applicaties.

Bron.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu