Google geeft broncode van Android 2.0 vrij

android 2.0 op g1De SDK voor Android 2.0 is al een tijdje beschikbaar voor ontwikkelaars en het eerste toestel met Android 2.0 is er ook al, maar de broncode is nog niet vrijgegeven. Tot vandaag, want afgelopen nacht heeft Google de broncode van Android 2.0 vrijgegeven aan het Android Open Source Project (AOSP).

Binnen een paar uur had Cyanogen het al werkend op een T-Mobile G1 (het historische eerste screenshot is online te vinden). Volgens Android-hacker Cyanogen draait Android 2.0 prima op een G1; alleen het afspelen van audio en video werkt nog niet goed. Maar dat is wellicht een kwestie van een paar dagen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Met die broncode is nog iets anders aan de hand: zelfs toestelmakers schijnen de nieuwe firmware tot nu toe nog maar mondjesmaat van Google te hebben gekregen.

Motorola en HTC beschikken er in ieder geval wel over. En nu de broncode in handen van ontwikkelaars is kunnen we waarschijnlijk snel de eerste onofficiële updates tegemoet zien.

Meer info: Android Open Source Project (AOSP)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.