De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google: geen high end-telefoon nodig voor Gingerbread

Redactie
8 december 2010, 13:01
1 min leestijd
Google: geen high end-telefoon nodig voor Gingerbread
gingerbread

Een telefoon heeft geen 1 GHz-processor nodig om Gingerbread te draaien. Android-ontwikkelaar Dan Morril laat via Twitter weten dat er geen duidelijke specificaties zijn, maar dat Gingerbread qua hardware ongeveer hetzelfde vereist als Froyo. Kortom, als je telefoon Froyo kan draaien, dan is Gingerbread geen probleem.

Het probleem is niet de software. In principe kan de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Google op iedere telefoon geïnstalleerd worden. Het hangt volledig af van de goodwill van een fabrikant om oudere Android-toestellen te voorzien van Gingerbread.

Wie niet kan wachten, kan vanaf vandaag de launcher van Gingerbread installeren. Deze is door ontwikkelaar MoDaCo aangepast om te werken op telefoons met Android 2.2. Klik hier om de applicatie binnen te halen. Overigens is het ook al mogelijk om het Gingerbread-toetsenbord te installeren, maar daarvoor heb je wel root access nodig.

Lees verder na de advertentie.

Gingerbread, de nieuwste versie van Google Android, is gisteren geïntroduceerd. Het zal niet lang meer duren voordat het besturingssysteem op verschillende smartphones arriveert. De Google Nexus One en Nexus S zullen de eerste telefoons zijn die genieten van de nieuwe mogelijkheden van Android 2.3.

Bron: Androinica

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu