Placeholder
Redactie

Google geïnteresseerd in overname videodienst Hulu Volgens AllThingsD is Google geïnteresseerd in de overname van de Amerikaanse videodienst Hulu. Wat Google precies van plan is met Hulu is niet bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid heeft ze een bod gedaan van rond de 1,5 en 2 miljard dollar voor de dienst. De zoekgigant is echter niet de enige gegadigde voor de populaire videodienst. Ook Amazon, Yahoo en Dish Netwerk zouden hun zinnen hebben gezet op de Amerikaanse variant van Uitzending Gemist.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Hulu is een samenwerkingverband van meerdere Amerikaanse televisiezenders die ervoor kiezen hun programma’s op een gezamenlijke plaats aan te bieden. Op de site zijn programma’s gratis terug te bekijken, en de dienst wordt veel gebruikt. Google heeft met YouTube al de grootste videowebsite ter wereld in huis, maar met Hulu zou de toegang krijgen tot gewilde content die ze goed kan gebruiken voor haar Google TV project.

Google topman Eric Scmhidt liet vorige maand in Europa nog weten dat de zoekgigant nog steeds van plan is om van Google TV een groot succes te maken. Een van de grootste problemen van Google TV in de Verenigde Staten is dat veel sites de toegang tot de mediaboxen van Google ontzeggen. Zo is onder meer Hulu niet te bekijken via Google TV. Of een eventuele overname van Hulu door Google goedgekeurd zou worden door de autoriteiten is nog maar de vraag. Destijds werd de videodienst opgericht omdat de televisiezenders zagen dat ze veel kijkers verloren aan YouTube en ze bang waren dat Google teveel macht ging krijgen.

Bron: AllThingsD

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.