Google Glass 2.0: vernieuwde slimme bril van Google krijgt oordopje

Redactie
30 oktober 2013, 15:04
2 min leestijd
Google Glass 2.0: vernieuwde slimme bril van Google krijgt oordopje
Google-Glass-version-2.0-earbud

Google heeft zijn nieuwe Google Glass-model aangekondigd: Google Glass 2.0. De slimme bril van de internetgigant heeft een hardwarerevisie ontvangen. Het blijft echter onduidelijk of de hardware ook daadwerkelijk is veranderd, want het design van de Google Glass 2.0 is vrijwel identiek aan de vorige Google Glass. De grootste verandering? Een oordopje dat via een kabeltje met de slimme bril wordt verbonden.

Het oordopje van de nieuwe bril kan naar eigen wens worden aangesloten om zo het geluid beter te horen. Normaliter wordt het geluid via beengeleiding, een manier waarbij geluidstrillingen via de schedel worden opgenomen en naar de gehoorzenuw worden gestuurd, door de gebruiker opgenomen.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe Google Glass 2.0 ondersteunt ook zonnebrillen en lenzen, waardoor de slimme bril van Google nog veelzijdiger wordt. Google Glass Explorers, de kleine groep bètatesters van Google Glass, kunnen hun oude bril kosteloos inruilen voor een nieuw model.

Google Glass in Nederland en België: wanneer en hoe?

Google Glass 2.0

De Google Glass is nog niet in Nederland verkrijgbaar. Op dit moment worden alleen inwoners van de Verenigde Staten tot het Google Glass Explorer-programma toegelaten, en deze groep is ook erg klein. Elke Google Glass Explorer mag sinds afgelopen week drie vrienden uitnodigen om de Google Glass 2.0 te testen, maar dit moeten ook inwoners van de Verenigde Staten zijn – of je moet als Nederlander/Belg een adres in de Verenigde Staten hebben waar de Google Glass afgeleverd kan worden.

In Nederland zijn het aantal Google Glass Explorers op één hand te tellen. Zij zijn veelal verbonden aan een universiteit en gebruiken de Glass voor innovatieve technologische doeleinden. Een Google Glass tweedehands kopen of ‘krijgen’ is door Google verboden. Als dit gebeurt, wordt de bril door de internetgigant geblokkeerd. Google meldde eerder dat Google Glass voorlopig niet naar Europa wordt verzonden.

Lees meer over Google Glass

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's