De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google lanceert eerste games voor Google Glass

Redactie
27 januari 2014, 11:53
1 min leestijd
Google lanceert eerste games voor Google Glass
glass-2

Google heeft maandag zijn eerste Google Glass games aan het aanbod van Glassware, ofwel apps en games voor Google Glass, toegevoegd. Het is de eerste keer dat de internetgigant games voor Glass bekendmaakt. Eerder lanceerde Google andere kleine apps, zoals een kompas of timer, maar nog geen Glassware voor games.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass games

games

De Google Glass games zijn via het dashboard van Glass te activeren. Dit kan via het web of de officiële MyGlass-app. Net als bij andere apps kun je middels een schuifje aangeven of je de betreffende app wilt activeren. De minigames bestaan uit vijf games: balance, clay shooter, matcher, shape splitter en tennis. Je kunt middels het commando ‘OK Glass, play a game’ aangeven dat je een game wilt spelen.

Bij Tennis moet je met je hoofd bewegen om de bal terug te kaatsen. Shape Splitter laat je objecten door midden hakken met je handen, bij Balance moet je je hoofd zo stabiel mogelijk houden terwijl je een digitaal object laat stabiliseren. Matcher is een soort memory voor Glass, waarbij je naar kaarten moet kijken en deze met een tik op de touchpad kunt laten omdraaien.

Google-Glass-Mini-Games-Clay-Shooter

Clay Shooter is mogelijk de leukste game: hier roep je ‘pull’ om een kleiduif in de lucht te laten schieten. Vervolgens richt je met je hoofd en zeg je ‘launch’ om te vuren.

Google Glass games video

Lees meer over Google Glass

Lees ook onze uitgebreide Google Glass review en bekijk de bijbehorende videoreview. Wil jij ook een Glass Explorer worden? Lees alles over Google Glass in Nederland en alle dingen die je moet weten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu