Google Glass nu ook te besturen met gedachten via app en biosensor

Redactie
10 juli 2014, 16:27
2 min leestijd
Google Glass nu ook te besturen met gedachten via app en biosensor
google glass headset

Om Google Glass te bedienen, beweeg je een vinger langs het apparaat of gebruik je stemcommando`s. Dankzij een app van het Engelse bedrijf This Place is zelfs dat niet meer nodig. MindRDR stelt je in staat om Glass te gebruiken met je gedachten.

Naast een Google Glass headset heb je nóg een apparaat voor op je hoofd nodig, namelijk een Neurosky EEG biosensor. Dit apparaatje meet je hersengolven en bepaalt aan de hand daarvan hoe gefocust je bent. Via bluetooth maakt de EEG headset verbinding met de MindRDR app op Google Glass. De mogelijkheden zijn echter nog niet zo uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass headset

GoogleGlass_curve-578-80

This Place experimenteert momenteel met de camera-functie van Google Glass. Als je zowel de Glass als de Neurosky headset op je hoofd hebt én de app is geopend, is in de camera app een metertje te zien. Deze registreert hoe goed je focus is. Focus je genoeg, dan neemt Glass een foto. Concentreer je nog meer om de foto te delen Twitter of Facebook.

Het is één van de eerste stapjes richting mindcontrol, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan het voor mensen die niet in staat zijn hun handen of stem te gebruiken een uitkomst zijn in bijvoorbeeld communicatie. En wie weet: misschien besturen we in de toekomst alles door simpelweg te denken.

Google Glass kopen? Dit moet je weten

google glass opvolger

Google stelt het Explorers programma steeds meer open, waardoor het ook voor Nederlandse en Belgische consumenten – zij het met wat omwegen – mogelijk wordt om de slimme bril aan te schaffen. Overigens blijft Google benadrukken dat de huidige versie nog een prototype betreft, waar nog het nodige mis mee is. Geruchten gaan dat Glass mogelijk in het vierde kwartaal van 2014 voor consumenten verschijnt, voor een adviesprijs van circa 600 dollar. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide Google Glass review, met een eveneens uitgebreide videoreview.

Lees meer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu