Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Glass in de bioscoop dragen? Dat mag niet in het Verenigd Koninkrijk

Redactie
1 juli 2014, 12:44
2 min leestijd
Google Glass in de bioscoop dragen? Dat mag niet in het Verenigd Koninkrijk
Google Glass in bioscoop

De Britse bond voor bioscopen heeft een verbod ingesteld voor het dragen van Google Glass in de filmzaal. De slimme bril van Google is vanaf deze in het Verenigd Koninkrijk te koop. Bioscopen willen Glass uit de zalen weren omdat de bril de mogelijkheid heeft om gemakkelijker een film op te nemen en deze via het internet te verspreiden. Deze zogeheten screeners komen voor bij films die al wel in de bioscoop te zien zijn, maar nog niet op dvd verkrijgbaar zijn. De screeners worden op dit moment met andere camera’s opgenomen.

Google Glass in de bioscoop dragen is volgens de Britse bioscopen met name een slecht idee omdat het voor medewerkers moeilijk te zien is of degene een Glass of gewoon een normale bril draagt. Dit zou het voor Glass-dragers makkelijker maken om een film op te nemen.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass in de bioscoop

Google Glass prijs

Glass wordt alleen verboden in de Britse bioscoopzalen. In de foyer is het gewoon toegestaan om Glass op te hebben. Het is daarbij logisch om Glass uit te schakelen en af te zetten in de bioscoop, want hetzelfde gebeurt met de smartphone. “Als gevraagd wordt je telefoon uit te schakelen, zet dan ook Glass uit”, legt Google uit.

Volgens Google zijn de Britse bioscopen echter niet enorm op de hoogte van Glass. “Als je Glass hebt gedragen, dan weet je dat het scherm boven je oog oplicht tijdens het opnemen van een video. Dit is nogal onhandig voor als je stieken wilt opnemen”, aldus Google. Daarnaast is de accuduur van Glass tijdens filmen maximaal zo’n drie kwartier – zoals ondergetekende ook heeft ondervonden – , dus een volledige film opnemen kan alleen als je Glass aan een externe accu verbindt. En zo’n draad uit een bril ziet er – afgezien van de bril an sich – erg vreemd uit.

Google Glass kopen? Dit moet je weten

google glass opvolger

Google stelt het Explorers programma steeds meer open, waardoor het ook voor Nederlandse en Belgische consumenten – zij het met wat omwegen – mogelijk wordt om de slimme bril aan te schaffen. Overigens blijft Google benadrukken dat de huidige versie nog een prototype betreft, waar nog het nodige mis mee is. Geruchten gaan dat Glass mogelijk in het vierde kwartaal van 2014 voor consumenten verschijnt, voor een adviesprijs van circa 600 dollar. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide Google Glass review, met een eveneens uitgebreide videoreview.

Lees meer

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu