De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Glass van hoofd journalist gerukt en op de grond gegooid

Redactie
14 april 2014, 13:35
2 min leestijd
Google Glass van hoofd journalist gerukt en op de grond gegooid
Google Glass

Het dragen van een Google Glass in de Verenigde Staten is een stuk minder vreemd dan in Nederland. En al helemaal in San Francisco, het thuisfront van onder andere Google, Apple, Microsoft en vrijwel alle grote techmerken ter wereld. De Amerikaanse techjournalist Kyle Russell droeg ook een Google Glass toen hij de protesten rondom gentrificatie versloeg.

Deze protesten zijn het onderwerp van de dag in San Francisco: de ‘originele’ bewoners van de buurt worden weggedreven door de tech-yuppen met goede banen en hoge salarissen die allemaal in San Francisco – en het liefst Mountain View – willen wonen. Dat betekent dat de originele inwoners, die veelal een laag salaris hebben en in een huurwoning leven – uit hun huizen worden gezet. Immers kan een huisbaas meer geld verdienen aan een Google-stagiair die gemakkelijk 4000 dollar per maand betaalt aan huur, dan de paar honderd dollar die sommige mensen met een laag inkomen betalen. De inkomensverschillen en bijbehorende sociale conflicten spelen al een langere tijd in San Francisco.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass kapot

dmgdglss90870

Tijdens de protesten, die op klaarlichte dag en op de openbare weg plaatsvonden, liep Russell verslag te doen en maakte hij video’s met zijn Glass. Plotseling sprong een vrouw voor de neus van de journalist, rukte zijn Glass van zijn hoofd en ging er vandoor. De gadget van 1500 dollar nam ze mee. Russell achtervolgde haar en haalde haar in. Toen ze dat merkte, gooide ze de Glass op de grond. Kapot. De reden? “Het is Google Glass”, schreeuwde de vrouw.

Mogelijk droeg Russell Glass op een plek waar dit een risico zou zijn. Immers: de protestaten hebben een gruwelijke hekel aan techbedrijven en zijn jonge mannen met Google Glass-brillen – veel medewerkers van Google – om bovengenoemde redenen helemaal zat. Mogelijk dacht de vrouw dat Russell bij Google werkte en ze wilde hem een lesje leren. Aan de ene kant te begrijpen: je wordt je huis uitgezet door dergelijke jonge tech-nerds. Aan de andere kant valt het stelen van iemands persoonlijke eigendommen en het vervolgens kapot gooien natuurlijk niet goed te praten.

Russells Google Glass overleefde de val inderdaad niet (zie foto boven).

Meer lezen over Glass?

De bril is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass Nederland. Eerder maakte Google bekend dat alle Amerikanen op 15 april (morgen!) een Glass kunnen kopen. In ons artikel staat ook hoe je daar gebruik van kan maken!

Check ook onze Google Glass review, inclusief uitgebreide video.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu