Bekijk: Google Glass krijgt officiële kalender-app

Redactie
22 april 2014, 14:31
1 min leestijd
Bekijk: Google Glass krijgt officiële kalender-app
Google-Glass

Google Glass heeft een nieuwe app: de officiële Google Calendar-app. Eerder was het alleen mogelijk om kalender-afspraken in te zien en, indien er een adres was ingevuld, naar te navigeren. Bij de nieuwe kalender-app krijgen gebruikers de opties op door hun afspraken heen te bladeren, waarbij er voor elke afspraak een speciale informatiekaart beschikbaar is. Glass-dragers kunnen de titel, tijd of locatie aanpassen, waardoor er eindelijk een volwaardige Google Glass kalender-app is die je ook daadwerkelijk in de praktijk kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass kalender

nexusae0_Calendar2_thumb

Daarnaast maakt de officiële Google Glass kalender-app het mogelijk om uitnodigingen te accepteren of afwijzen, en afspraken in zijn geheel te verwijderen. De wijzigingen worden ook direct naar de cloud gestuurd, waardoor je altijd de laatste veranderingen op zowel het web als in de app op je smartphone of tablet ziet.

Screenshot_2014-04-22-12-00-06

Google belooft tevens dat er vaker Glass-updates worden verspreid. Het blijft vooralsnog onduidelijk of dat alleen firmware of ook apps zijn, maar door de toevoeging van de Google Glass kalender-app lijkt het dat Google op beide doelt. En dat is fijn, want Glass draait op Android 4.4 KitKat en kan hierdoor volgens Google sneller worden geüpdatet. De vorige firmware-versie van Glass was gebaseerd op Android 4.0.

Meer lezen over Glass?

De bril is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass Nederland.

Check ook onze Google Glass review, inclusief uitgebreide video.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu