De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google Glass’ nu ook te koop via Kickstarter

Redactie
19 mei 2014, 16:06
2 min leestijd
‘Google Glass’ nu ook te koop via Kickstarter
google glass kickstarter

Google Glass is sinds kort voor iedereen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, zolang de voorraad strekt. Al enkele kleuren, waaronder Charcoal Grey, is al uitverkocht. In Nederland is een Google Glass nog wat minder gemakkelijk te bemachtigen. Je kunt ‘m importeren, zelf halen in de Verenigde Staten of laten halen in de Verenigde Staten. Maar daar blijft het ook grotendeels bij.

Toch is er een nieuwe manier om aan een Google Glass te komen: via crowdfunding. Dit Google Glass Kickstarter-project belooft in juli van dit jaar een Google Glass op je deurmat te leveren.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass Kickstarter

googleglasskickstarter

Je raadt het al: het is helaas niet een ‘echte’ Google Glass, maar het betreft een Google-glas. Het whiskey-glas is voorzien van het logo van Google, samen met de zoekbalk en de knop ‘I’m Feeling Lucky’ of ‘Search for Beverage’. Daarnaast is het mogelijk om het Google-glas, dat op Kickstarter ook daadwerkelijk Google Glass heet, te laten graveren met een persoonlijke boodschap. Deze is te zien via de onderzijde van het glas. Als je jouw drankje op hebt, kun je de gravering bekijken.

Google Glass is voor 20 pond te koop. Dit is de early-bird-prijs, waar er nog ongeveer 80 stuks van over zijn. Hierna kost het glas 25 pond. Beide zijn exclusief 10 pond verzendkosten. In totaal kom je dus uit op 30 of 35 pond, respectievelijk 37 en 43 euro. Google heeft nog niet gereageerd op het Google Glass Kickstarter-project. Ook is het niet duidelijk of het project daadwerkelijk wordt afgerond, want Google kan de maker van het project aanklagen vanwege het gebruik van hun naam en logo. “Google kan mij voor de rechter slepen. Dan start ik nog een Kickstarter-campagne om te helpen met de proceskosten”, aldus de initiatiefnemer.

Bekijk onze Google Glass videoreview

Meer over de mogelijkheden van de slimme bril lees je in de  Google Glass review.

Meer lezen over Glass?

Google Glass is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass in Nederland.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu