De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Glass voor het eerst buiten de VS te koop

Gijs Ettes
24 juni 2014, 8:52
1 min leestijd
Google Glass voor het eerst buiten de VS te koop
Google Glass kopen

Sinds deze week is het voor inwoners van Groot-Brittannië die ouder zijn dan achttien jaar mogelijk om Google Glass te kopen. Om een Google Glass Explorer te worden, betaal je 1000 pond, wat omgerekend neerkomt op ruim 1250 euro. Het is de eerste keer dat de slimme bril verkrijgbaar is buiten de VS en kopers hebben de keuze uit diverse modellen en glazen.

Britten kunnen de Google Glass kopen via de Google Play Store. De start van het Explorers programma in Groot-Brittannië gaat overigens ook gepaard met een aantal nieuwe apps. Zo kunnen Glass-dragers vanaf nu aan de slag met de nieuws-app van The Guardian die meldingen toont  over belangrijk nieuws en je de mogelijkheid geeft om artikelen te bewaren om ze later te lezen. Daarnaast blijf je met de Goal.com-app op de hoogte van al het voetbalnieuws.

Lees verder na de advertentie.

Meer Google Glass-apps

Ook  kunnen bezitters van Google Glass aan de slag met StarChart, een augmented reality-app die je de sterren, planeten en sterrenbeelden laat ontdekken door naar de hemel te kijken. Een andere interessante toevoeging is Zombies, Run! die hardlopen verandert in een spannend verhaal waarin je uit de handen van hongerige zombies moet blijven.

Google Glass kopen? Dit moet je weten

google glass opvolger

Google stelt het Explorers programma steeds meer open, waardoor het ook voor Nederlandse en Belgische consumenten – zij het met wat omwegen – mogelijk wordt om de slimme bril aan te schaffen. Overigens blijft Google benadrukken dat de huidige versie nog een prototype betreft, waar nog het nodige mis mee is. Geruchten gaan dat Glass mogelijk in het vierde kwartaal van 2014 voor consumenten verschijnt, voor een adviesprijs van circa 600 dollar. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide Google Glass review!

Lees meer

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu