De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Google Glass krijgt eigen variant op Google Play’

Gijs Ettes
6 juli 2013, 14:24
1 min leestijd
‘Google Glass krijgt eigen variant op Google Play’
google glass winkels

Googles slimme bril zou volgens een gebruiker van GitHub een eigen Google Play-variant krijgen, genaamd Boutique. De GitHub-gebruiker vond verwijzingen naar onder andere de naam in een update-bestand voor Google Glass.

Lees verder na de advertentie.

In dit uitgeplozen installatiebestand vond GitHub-gebruiker Zhuowei onder andere regels code die aangaven dat Google Glass zijn apps synchroniseert met iets wat Boutique heet, en dus niet Google Play. Het kan natuurlijk ook goed zijn dat Boutique een voorlopige naam is van een toekomstig alternatief op Google Play.

Google Glass nog niet voor het grote publiek

Momenteel is er nog geen centrale plek om apps voor Googles slimme bril te downloaden en Google zelf heeft nog nooit iets gemeld over iets als Boutique. Het kan echter goed zijn dat het bedrijf pas met een aankondiging op dit vlak komt als Google Glass voor het grote publiek in de winkel ligt.

Google Glass werd alweer een jaar geleden aangekondigd op Google I/O. De bril projecteert een scherm net voor het ogen van de gebruiker en kan onder andere reageren op bewegingen van het hoofd of de ogen en stemcommando’s. De gadget maakt niet zelf contact met het internet; daar is nog steeds een apparaat voor nodig waaraan hij met bluetooth gekoppeld kan worden. Momenteel zijn er een beperkt aantal exemplaren in omloop van Google Glass

Via: Tweakers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu