De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nederlands Elftal gebruikt Google Glass tijdens WK-trainingen

Redactie
7 mei 2014, 11:57
1 min leestijd
Nederlands Elftal gebruikt Google Glass tijdens WK-trainingen
google glass louis van gaal

Louis van Gaal gaat samen met het Nederlands elftal de Google Glass gebruiken tijdens trainingen voor het aankomende WK, dat deze zomer plaatsvindt. IT-bedrijf Triple IT heeft twee apps voor Oranje ontwikkeld die in combinatie met Google Glass kunnen worden gebruikt.

De apps zijn zowel interessant voor spelers als de trainer, omdat eerstgenoemden de bril kunnen dragen en beelden kunnen opnemen, terwijl Van Gaal de beelden juist weer kan analyseren. Niet alleen Google Glass helpt Oranje om beter te voetballen, ook de virtual reality-bril Oculus Rift gaat Oranje helpen om de beelden die met Glass zijn opgenomen van een speler aan andere spelers te tonen. Zo kan bijvoorbeeld spits Robin van Persie zien wat middenvelder Wesley Sneijder ziet tijdens het geven van een voorzet, en hoe Van Persie de volgende keer beter kan lopen of een beweging duidelijk kan maken.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass & Oranje-apps

De eerste Oranje-app voor Google Glass laat statistieken van spelers en teams zijn, zoals de opstelling van een team, de lengte van een speler en met welk been een speler normaliter voetbalt. Met de tweede app kunnen videoanalyses worden bekeken, waarmee beelden van een (oefen)wedstrijd met een training kunnen worden vergeleken. Dit kan mogelijk helpen bij het uitvoeren van standaardsituaties of counters.

Glass videoreview

Meer lezen over Glass?

De bril is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass Nederland.

Check ook onze Google Glass review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu