De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Foto: Google Glass met glazen op sterkte beschikbaar voor Explorers

Redactie
5 december 2013, 10:45
1 min leestijd
Foto: Google Glass met glazen op sterkte beschikbaar voor Explorers
Google Glass met glazen op sterkte

Een Google Glass met glazen op sterkte is vanaf donderdag beschikbaar voor Explorers. In de tweede versie van Google Glass was het al mogelijk om het prisma met brillenglazen te gebruiken, maar was de onhandige plaatsing van Google Glass in combinatie met de veelal grote brilmonturen geen ideale uitvoering. De foto rechts is de nieuwe Google Glass-versie van een Google-medewerker te zien, waar het lijkt alsof de bril in het montuur van Google Glass is geklikt. Dit zou erop kunnen duiden dat iedereen zijn of haar bril in het montuur zou kunnen klikken.

Het blijft onduidelijk of dit de versie is die consumenten later in 2014 kunnen gaan kopen. De verwachting is dat het een aangepast model is van de tweede Google Glass-versie.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass 2.0

prescriptiongoogleglass2aam

De slimme bril van Google heeft inmiddels een hardwarerevisie ontvangen. Het blijft echter onduidelijk of de hardware ook daadwerkelijk is veranderd, want het design van de Google Glass 2.0 is vrijwel identiek aan de vorige Google Glass. De grootste verandering? Een oordopje dat via een kabeltje met de slimme bril wordt verbonden.

Het oordopje van de nieuwe bril kan naar eigen wens worden aangesloten om zo het geluid beter te horen. Normaliter wordt het geluid via beengeleiding, een manier waarbij geluidstrillingen via de schedel worden opgenomen en naar de gehoorzenuw worden gestuurd, door de gebruiker opgenomen.

De nieuwe slimme bril van Google ondersteunt ook zonnebrillen en lenzen, waardoor de slimme bril van Google nog veelzijdiger wordt. Explorers, de kleine groep bètatesters, kunnen hun oude bril kosteloos inruilen voor een nieuw model. Ook AndroidPlanet beschikt over een Explorer, en binnenkort verschijnt de eerste content over Google Glass.

Lees meer over Google Glass

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu