De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Eindelijk! Google Maps stuurt navigatieroute nu ook naar Glass

Redactie
15 mei 2014, 14:01
2 min leestijd
Eindelijk! Google Maps stuurt navigatieroute nu ook naar Glass
google glass navigatie

Google heeft vandaag de nieuwe XE17.1-firmware voor Google Glass uitgebracht. Door de update wordt het voor Glass Explorers mogelijk om via Google Maps op hun smartphone een locatie op te zoeken, deze via het ingebouwde deelmenu van Android te delen en vervolgens Glass te selecteren. Vervolgens verschijnt de navigatieroute op het prisma van Glass, waarna je kunt navigeren.

De nieuwe Google Glass navigatie-feature is enorm handig voor Nederlandse Glass Explorers, omdat het niet mogelijk is om bijvoorbeeld ‘Amsterdamsestraatweg’ via de Engelse spraakbesturing in te spreken. Het was wel mogelijk om te navigeren naar afspreken uit je agenda, maar als je in de stad naar een restaurant wilde navigeren met Glass, was dit tot op heden onmogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass navigatie

Voor de nieuwe Google Glass navigatie-feature is de nieuwe MyGlass-app nodig, die naar versie 3.0 is geüpdatet. De geüpdate app brengt een nieuwe design met handig hamburgermenu, een verbeterde applijst met meer informatie over en screenshots van de beschikbare apps en de mogelijkheid om content met Glass te delen. Zo verschijnt Glass voortaan altijd in het deelmenu, maar is het nog niet mogelijk om bijvoorbeeld websites naar Glass te sturen. Mogelijk gaat Google hier met de aankomende updates verbetering in brengen.

Verder zorgt XE17.1 ervoor dat Glass een stuk vloeiender loopt. Dit merken we uit onze eigen tests. Ook schijnt de batterijduur sterk te zijn verbeterd. Dit hebben wij nog niet kunnen testen, maar de eerste indruk is opnieuw goed.

Bekijk onze Google Glass videoreview

Meer over de mogelijkheden van de slimme bril lees je in de  Google Glass review.
https://www.youtube.com/watch?v=ZRHw11lccoE

Meer lezen over Glass?

Google Glass is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass in Nederland.

Download

De XE17.1-firmware wordt automatisch naar alle Glass-brillen uitgerold. De apk van MyGlass 3.0 is hier te downloaden. Daarnaast is sinds gisteren Google Glass te koop voor iedereen die in de Verenigde Staten woont. Op deze manier kun je ‘m vrij gemakkelijk naar Nederland halen, als je de prijs van 1500 dollar exclusief import- en verzendkosten wilt betaen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu