De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Futuristisch! Google Glass toont notificaties als je enkel naar prisma kijkt

Redactie
4 juni 2014, 13:45
1 min leestijd
Futuristisch! Google Glass toont notificaties als je enkel naar prisma kijkt
Google Glass notificaties

Google Glass heeft woensdag een hele futuristische update gekregen: de slimme bril van Google toont voortaan de laatste notificatie als je enkel naar het prisma kijkt. De update, die vanaf nu naar Glass Explorers wordt uitgerold, zorgt ervoor dat Glass-gebruikers heel snel hun laatste notificatie helemaal handsfree kunnen bekijken. Via de instellingen is de optie te activeren, waarbij de Glass Explorer naar een cirkel moet kijken om de functie te kalibreren. Uit onze eigen test blijkt dat de feature enorm stabiel en snel werkt.

De methode werkt vooralsnog alleen met notificaties, en niet met navigatie of games. Eenzelfde feature voor navigatie zou ook erg interessant zijn, hoewel het navigatiescherm automatisch wordt ingeschakeld enkele kilometers voor een bocht en net voor de betreffende bocht.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass notificaties

Het was al langer mogelijk om Google Glass handsfree te besturen. Zo kun je bijvoorbeeld met de nek naar achteren bewegen om de Glass te activeren, en vervolgens via een spraakcommando een actie uit te voeren. Als je een notificatie ontvangt, was het eveneens mogelijk om naar boven te kijken en de notificatie te tonen. Echter is dit een seconde na het ontvangen van de notificatie niet meer mogelijk. Door alleen te kijken vormt deze vertraging geen probleem meer.

Daarnaast kunnen Glass-dragers door te knipogen direct een foto maken, ook helemaal handsfree.

Bekijk onze Google Glass videoreview

Meer over de mogelijkheden van de slimme bril lees je in de  Google Glass review.

Meer lezen over Glass?

Google Glass is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass in Nederland.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu