‘Google Glass kost maar 80 dollar om te maken’
Gijs Ettes

google glass-onderdelenDe website TechInsights heeft de Google Glass onlangs uit elkaar geschroefd om te kijken uit welke componenten de slimme bril bestaat en hoeveel deze ongeveer kosten. Uit die analyse is gebleken dat de onderdelen van Glass bij elkaar nog geen 80 dollar kosten. Uiteraard is daarbij niet de tijd gerekend die het Google heeft gekost om het concept te bedenken en ontwikkelen. Toch is de ontdekking opvallend: Google Glass Explorers betalen immers 1500 dollar voor de bril. Op 15 april was het in de VS één dag mogelijk om de gadget zonder uitnodiging te bestellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het duurste onderdeel onderdeel is de OMAP4430-processor (13,96 dollar), gevolgd door het montuur en de behuizing (13,63 dollar). De chips voor connectiviteit (wifi en bluetooth) kosten naar verluidt een kleine 11 dollar, terwijl de prisma, waarop het beeld van Glass wordt geprojecteerd, slechts 3 dollar kost. Alles bij elkaar en omgerekend kosten de Glass-onderdelen dus iets meer dan 57 euro, al heeft Google in een statement aangegeven dat de schattingen van TechInsights ‘compleet verkeerd zijn’.

In de tabel hieronder zie je hoeveel de afzonderlijke Glass-onderdelen per stuk kosten. Meer over de specificaties van de slimme bril en onze uitgebreide review vind je op de Google Glass-pagina. Daar laten we je ook in een video zien hoe het apparaat werkt en wat je er precies mee kan in Nederland.

glass-onderdelen

Lees meer over Google Glass

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.