De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Glass op de bouwplaats? BAM gaat het testen!

Gijs Ettes
25 april 2014, 16:55
1 min leestijd
Google Glass op de bouwplaats? BAM gaat het testen!
Google Glass op de bouwplaats

BAM Google Glass op de bouwplaats inzetten, zo heeft het bouwbedrijf bekendgemaakt op de officiële website. De test vindt plaats op een bouwplaats in Rotterdam en er wordt gebruikgemaakt van een zelfontwikkelde app die onder andere werkinstructies en bouwtekeningen toont. Met behulp van Glass kunnen de bouwvakkers alle informatie die ze tijdens hun werk nodig hebben, direct opvragen. Volgens BAM scheelt dit acht tot tien pagina`s aan papieren werkinstructies die doorgaans meegenomen moeten worden.

Daarnaast voorkomt de toepassing van Glass een hoop op en neer gewandel naar de bouwkeet om informatie te verifiëren. Bouwvakkers kunnen met de slimme bril van Google snel zaken controleren en de kans dat ze daarbij fouten maken, neemt volgens BAM af. Het bouwbedrijf werkt samen met een app-ontwikkelaar om naar aanleiding van de eerste gebruikersreacties de mogelijkheden van Glass op de bouwplaats uit te breiden.

Lees verder na de advertentie.

De test die BAM uitvoert met Google Glass op de bouwplaats is een opmerkelijke, aangezien de Google-bril nou niet bepaald bekendstaat als een stevig apparaat. Vooral de pootjes van de bril kunnen bij intensief gebruik buigen of breken.

Alles over Google Glass lees je in onze uitgebreide Google Glass review. Daarnaast kun je bekijken hoe je een Nederlandse Google Glass Explorer kunt worden in ons artikel Google Glass Nederland.

Lees het laatste nieuws over Google Glass

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu