De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google verkrijgt patent op hologrammen in Google Glass

Redactie
2 oktober 2015, 16:15
1 min leestijd
Google verkrijgt patent op hologrammen in Google Glass

In maart 2015 diende Google een patent in voor het gebruik van augmented reality in een draagbaar scherm. Vandaag werd het patent goedgekeurd, maar wat houdt het eigenlijk in?

Lees verder na de advertentie.

Het patent omschrijft een optisch apparaat dat  op het hoofd gedragen kan worden en is uitgerust met een display met een lichtgeleider, een verbinding voor hologrammen en optische elementen waarmee digitale animaties bekeken kunnen  worden. Ofwel een bril waarmee hologrammen, ook wel augmented reality genoemd, zichtbaar zouden zijn in de ‘echte wereld’.  Interessant is de vraag waarom Google een dergelijk patent zou indienen.

Google Glass patent

Investering in Magic Leap

In oktober 2014 stak  Google samen met andere investeerders 542 miljoen dollar in Magic Leap. Dat  is een bedrijf dat werkt aan het realistischer maken van augmented reality in een virtuele omgeving. Zij hebben onder meer verschillende augmented reality spellen uitgebracht.

Google Glass patent maakt bril interessanter

De verwachting is dat Google met augmented reality de mogelijkheden van Google Glass wil  vergroten en deze ook interessanter te maken voor een consumentenpubliek. Met de komst van hologrammen naar de bril zou de inzet ervan flink vergroot kunnen worden. Augmented reality games zoals die van Magic Leap zouden dan met de Google Glass gespeeld kunnen worden.

Google zelf laat weinig los over het patent: “We bezitten patenten voor uiteenlopende ideeën, die al dan niet resulteren in een echt product. De aankondiging van toekomstige producten kunnen dan ook niet gebaseerd worden op onze patenten”, zo liet een woordvoerder van Google weten aan Techcrunch.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu