Politie Dubai gebruikt Google Glass om video’s van boeven te schieten

Redactie
21 mei 2014, 14:01
1 min leestijd
Politie Dubai gebruikt Google Glass om video’s van boeven te schieten
google glass politie dubai

De politie in Dubai gaat Google Glass inzetten om video’s van boeven te schieten, en met name voor degenen die de verkeersregels overtreden. De video’s worden gebruikt in de zaak tegen de verkeersovertreders, waarbij het ook mogelijk is om foto’s te schieten van specifieke incidenten.

De tweede handige mogelijkheid van Google Glass voor de politie in Dubai is een speciale app die de nummerplaten van auto’s scant en op deze manier op zoek gaat naar gezochte auto’s. Denk bijvoorbeeld aan auto’s die gestolen zijn of aan een misdrijf kunnen worden gekoppeld.

“Als Google Glass onze testen doorstaat en zichzelf bewijst als een handig apparaat, gaan we deze test uitbreiden en Google Glass officeel inzetten. Dan zullen we ook een grotere partij Glass-brillen kopen”, aldus de kolonel van de Dubaise politie. De komende tijd gaat de politie ook nog andere apps ontwikkelen die helpen bij het arresteren van overtreders.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk onze Google Glass videoreview

Meer over de mogelijkheden van de slimme bril lees je in de  Google Glass review.

Meer lezen over Glass?

Google Glass is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass in Nederland.

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu