‘Google Glass prijs daalt dit jaar mogelijk tot 600 dollar’

Gijs Ettes
2 januari 2014, 16:27
1 min leestijd
‘Google Glass prijs daalt dit jaar mogelijk tot 600 dollar’
Google Glass prijs

De Amerikaanse blogger Robert Scoble, een van de eerste personen die Google Glass mocht uitproberen, verwacht dat de consumentenversie van Googles slimme bril dit jaar om en nabij de 600 dollar (zo’n 439 euro) gaat kosten. Scoble, die zichzelf beschrijft als een Glasshole, heeft zijn eigen bronnen binnen Google die aangeven dat de Google Glass prijs in 2014 sowieso niet onder de 500 dollar zal zakken. Daarmee lijkt een brede adoptie van Google Glass vooralsnog toekomstmuziek.

Momenteel moet voor de Explorers-editie van Google Glass nog 1500 dollar worden neergeteld. Kanttekening daarbij is wel dat je door Google uitgekozen moet worden; de bril wordt alleen beschikbaar gesteld aan “gedurfde, creatieve mensen“ die via Twitter hun motivatie naar Google hebben gestuurd. Via online veilingsites wordt het apparaat ook verkocht, maar dan moet je rekening houden met woekerprijzen van rond de 2000 dollar.

Lees verder na de advertentie.

Google verwacht van Glass Explorers dat ze actief meedenken over Google Glass. Zo is er een speciaal privéforum beschikbaar voor Glass Explorers waar zij over de slimme bril praten, discussiëren en elkaar helpen. Google heeft zogeheten Glass Guides aangesteld die Glass Explorers helpen met problemen oplossen. Ook geven ze feedback van Glass Explorers direct door aan Google.

In de video hieronder vertelt Daniël alles wat je moet weten over Google Glass in Nederland. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide Google Glass review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu