De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google verwijdert Google Glass van social media

Erwin Vogelaar
25 januari 2016, 12:30
2 min leestijd
Google verwijdert Google Glass van social media

Google heeft de Google Glass-profielen op Twitter, Instagram en Google+ stilletjes verwijderd. Wat betekent dit voor de toekomst van deze wearable?

Lees verder na de advertentie.

Google Glass social media

Stilletjes heeft Google de social media-profielen van Google Glass verwijderd op Twitter, Instagram en Google+. Wellicht hoopt Google dat niemand het door zou krijgen, want alleen op Google+ is er een heel kort berichtje achtergelaten voor de mensen die een vroege versie van Google Glass hebben: “Hi Explorers, we`ve had a blast hanging out with you on G+ throughout the Explorer Program. From now on, if you have any questions about your Glass, you can get in touch with us here.” Wat betekent dit voor de wearable?

google glass social media

Inmiddels wel zeker is dat Google Glass niet bedoeld is voor consumenten. We zullen niet allemaal met een klein schermpje voor onze ogen gaan lopen om berichtjes te lezen. Enkele jaren geleden leek het de start van een mooie toekomst, maar voorlopig moeten we onze berichtjes toch gewoon op onze smartphones of smartwatches bekijken.

De toekomst van Google Glass

Google is nog wel bezig met Google Glass: Enterprise Edition, waarvan we eerder al de eerste gelekte beelden  zagen. Deze versie van Google Glass wordt gemaakt voor de zakelijke markt. De Enterprise Edition heeft vergeleken met de eerste versie van Google Glass een betere accu, een Intel Atom-processor en verbeterde draadloze verbinding. Ook zit er een scharnier aan waardoor het schermpje is in te klappen. De kans is echter groot dat de uiteindelijke versie niet eens meer de Google Glass-naam zal dragen.

Er gaan  daarnaast al langere tijd geruchten over een versie van Google Glass zonder schermpje voor consumenten. Of deze versie ooit nog zal verschijnen is niet duidelijk. Het is echter logisch om aan te nemen dat ook dit eventuele product zonder schermpje ook niet de Google Glass-naam zal dragen. Betekent dit het einde voor Google Glass? De naam lijken we in ieder geval niet snel weer terug te zullen zien.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu