Google Glass nu te koop ‘zolang de voorraad strekt’

Gijs Ettes
14 mei 2014, 8:53
1 min leestijd
Google Glass nu te koop ‘zolang de voorraad strekt’
Google Glass te koop

Medio vorige maand was het voor Amerikanen al een dag mogelijk om Google Glass te kopen en via een bericht op Google+ heeft het bedrijf laten weten dat het bètaprogramma verder wordt opengesteld. Vanaf nu is  Google Glass te koop voor iedere inwoner van de VS, zonder uitnodiging van een bestaande gebruiker.

De stap van Google maakt het ook voor Nederlanders en Belgen gemakkelijker om een Glass te bemachtigen. Je kunt immers een dienst als USA2YOU vragen of zij de slimme bril voor je bestellen, waarna ze het apparaat naar Nederland of België sturen via FedEx. De Glass heb je vervolgens binnen enkele dagen.

Lees verder na de advertentie.

Voor de slimme bril van Google betaal je 1500 dollar, al komen daar nog wel invoerrechten en btw bij als je hem hierheen haalt. Opvallend was dan ook het nieuws dat de Glass-onderdelen alles bij elkaar maar zo’n 80 dollar kosten. Uiteraard is daarbij niet de tijd gerekend die het Google heeft gekost om het concept te bedenken en ontwikkelen.

google glass te koop

Het duurste onderdeel onderdeel is de OMAP4430-processor (13,96 dollar), gevolgd door het montuur en de behuizing (13,63 dollar). De chips voor connectiviteit (wifi en bluetooth) kosten naar verluidt een kleine 11 dollar, terwijl de prisma, waarop het beeld van Glass wordt geprojecteerd, slechts 3 dollar kost.

Meer weten? Alles over Google Glass lees je in onze uitgebreide Google Glass review. Daarnaast kun je bekijken hoe je een Nederlandse Google Glass Explorer kunt worden in ons artikel Google Glass Nederland.

Lees het laatste nieuws over Google Glass

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu