Vrouw vrijgesproken van boete voor dragen Google Glass tijdens autorijden

Redactie
17 januari 2014, 11:01
1 min leestijd
Vrouw vrijgesproken van boete voor dragen Google Glass tijdens autorijden
Google Glass tijdens autorijden

Het dragen van Google Glass tijdens autorijden leverde een Amerikaanse vrouw in oktober van vorig jaar een boete op. Glass Explorer Cecilia Abadie kreeg een boete voor het dragen van Google Glass, omdat ze reed met een “een actieve monitor die zichtbaar is voor de rijder”. De boete veroorzaakte een wereldwijd debat over het dragen van wearables in het verkeer. Want als je mag navigeren met Google Glass, dan kun je ook legaal WhatsApp-berichtjes of e-mailtjes tijdens het autorijden lezen.

Toch zit het net iets anders. Abadie is vrijgesproken door de Amerikaanse rechter omdat de politie niet kon aantonen dat haar Glass tijdens het autorijden was ingeschakeld. Daarom is de boete volgens de rechter ongegrond. We blijven echter wel met de vraag zitten: wat als ze wél Glass gebruikte om te navigeren, en het scherm ook daadwerkelijk actief was?

Die vraag lijkt helaas niet beantwoord. Volgens de Amerikaanse rechter is het gewoon legaal om Google Glass tijdens autorijden te dragen, maar alleen als het apparaat “is uitgeschakeld of niet in gebruik is”.

Lees verder na de advertentie.

Onderstaande video laat de reactie van Abadie zien. Lees ook onze uitgebreide Google Glass review, inclusief videoreview.

Lees meer over Google Glass

Reactie in video

https://www.youtube.com/watch?v=LNI9vb2FjsY

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu