De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Nieuwe Google Glass update zorgt voor gebrickte Glasses: paniek bij Explorers

Redactie
23 april 2014, 13:09
2 min leestijd
Nieuwe Google Glass update zorgt voor gebrickte Glasses: paniek bij Explorers
Google Glass update

Google heeft de Google Glass recentelijk van een update naar Android 4.4 KitKat voorzien, met firmwarenummer XE16. De update zorgde voor veel problemen bij Glass Explorers: Glass startte vanuit het niets een paar keer per dag opnieuw op, werd heel erg snel heet en de accuduur was sterk verminderd.

Daarom rolde Google snel XE 16.1 uit, om deze fouten te herstellen. Binnen enkele minuten stroomde het officiële Glass-forum over van de meldingen dat XE 16.1 de slimme bril had gebrickt, ofwel heeft laten vastlopen waarna de Glass niet meer opstart. Andere rapporteren een bootloop, waarbij de Glass constant opnieuw blijft rebooten. Tot op heden is er geen oplossing aanwezig en de Glass’ van vele Explorers zijn niet meer bruikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass update: XE 16.1

glassupdate

Het forum stroomt inmiddels vol met gedupeerden. Het lijkt erop dat het bricken van Glass alleen voorkomt bij de XE 16.1-update die zichzelf installeert, bijvoorbeeld als een Explorer zijn Glass in de nacht aan het opladen was. Glass startte zichzelf automatisch opnieuw op om de Google Glass update te installeren, waarna de Glass onbruikbaar is geworden.

glass23

Andere Glass Explorers melden dat hun Glass zo warm is geworden dat het folie van het prisma is verschrompeld. Google heeft de update na een dag stopgezet en het probleem bevestigd en zegt aan een oplossing te werken. Hoe de gebrickte Glass-brillen weer tot leven worden gewekt (en of dit überhaupt kan), blijft vooralsnog onduidelijk. Een enkeling is erin geslaagd om via fastboot de bril weer werkend te krijgen door het originele firmware-bestand via de recovery te flashen, waarna de Glass weer van een oudere firmware-versie is voorzien. Dit is echter een vrij moeilijke procedure voor de gemiddelde Glass Explorer.

Meer lezen over Glass?

De bril is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass Nederland.

Check ook onze Google Glass review, inclusief uitgebreide video.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu