De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Update Google Glass introduceert KitKat en Bluetooth 4.0 voor langere accuduur

Gijs Ettes
16 april 2014, 10:05
2 min leestijd
Update Google Glass introduceert KitKat en Bluetooth 4.0 voor langere accuduur
Google Glass update

De Google Glass is woensdag van een flinke update voorzien, die onder andere Android 4.4 (KitKat) introduceert. De nieuwe software zorgt voor een betere accuduur en stabiliteit, mede door de komst van Bluetooth 4.0 Low Energy. Ook moet KitKat het mogelijk maken dat de slimme bril gemakkelijker is te updaten in de toekomst. Ontwikkelaars kunnen op hun beurt de laatste SDK gebruiken om apps voor Glass te schrijven.

De Google Glass update (check alle veranderingen hier) zorgt er ook voor dat foto’s en video’s in je tijdslijn worden gebundeld, zodat je minder hoeft te swipen om te vinden wat je zoekt. Ook zijn er meer mogelijkheden om foto’s in Hangouts te delen. Wanneer andere gebruikers aan je vragen hoe het gaat, kun je meteen antwoorden door een foto te schieten en te sturen. Verder zie je met ‘Ok Glass’ een lijst met stemcommando’s die zijn gerangschikt op hoe vaak je ze gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass update

SNP_DED122B8AE3152A3136A537CA191DA3D5606_6014346_en_v3

De Google Glass update is voor circa 10 procent van de Glass Explorers slecht nieuws; de mogelijkheid om videogesprekken te voeren, wordt namelijk verwijderd. De reden hiervoor is dat Google van mening is dat de functie nog niet voldoet aan de hoge eisen die het bedrijf stelt. Ook hebben gebruikers aangegeven dat videobellen niet goed werkt. De functie keert op een later moment terug als deze beter functioneert, maar wanneer precies is niet bekend. Ook het herkennen van muziek via Play Music is momenteel niet meer beschikbaar.

Tot slot zorgt de update ervoor dat je gemakkelijker feedback aan het Google-team kunt geven via de instellingen. Wie hulp nodig heeft kan terecht op de Glass Explorers-fora, maar het is ook mogelijk om Google te bellen of te mailen.

Lees meer over de slimme Google-bril in onze uitgebreide Google Glass review.

Lees het laatste nieuws over Google Glass

Overigens laat Google alleen vandaag alle Amerikanen een Glass aanschaffen. Consumenten betalen 1500 dollar voor de bril, maar krijgen daar wel een gratis montuur bij. Deze kost normaal gesproken 225 dollar per stuk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu