Google gaat Glass op 15 april voor één dag aan iedereen verkopen

Google GlassGoogle heeft plannen om zijn Google Glass voor iedereen beschikbaar te maken – maar wel voor één dag. Dat blijkt uit gelekte documenten van Google, waarna het bedrijf de actie ook bevestigde. De internetgigant gaat op 15 april voor één dag de deuren opengooien waardoor Amerikanen allemaal een Glass kunnen aanschaffen. De verkoop begint vanaf 15.00 Nederlandse tijd.

Dat betekent dat je ook als Nederlander zonder een invite een Glass kunt aanschaffen. Je kunt immers een dienst als USA2YOU vragen of zij een Glass voor je bestellen, waarna zij ‘m naar Nederland sturen via FedEx. Ook AndroidPlanet heeft hier (meerdere) goede ervaringen mee. De Glass heb je vervolgens binnen enkele dagen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Glass kopen: wat krijg je?

Google Glass prijsGoogle verkoopt zijn Glass voor 1500 dollar, maar levert bij de bestellingen geplaatst op de betreffende dag wel gratis een montuur. Deze monturen zijn recentelijk door Google geïntroduceerd en hebben normaliter een prijskaartje van 225 dollar.

Volgens de documenten zou Google zijn Explorer-programma, dat bestaat uit bètatesters van Glass (ook wel Glass Explorers genoemd), willen uitbreiden. Dit duidt erop dat Google Glass in deze vorm nog enige tijd blijft bestaan. Het is ook mogelijk dat Google zijn voorraad wil leegmaken in aanloop naar de officiële release van de nieuwe Google Glass.

Meer lezen over Glass?

De bril is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass Nederland. Check ook onze Google Glass review, inclusief uitgebreide video.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.