Google Glass WazeGoogle Glass heeft een update gekregen waardoor Waze-ondersteuning aan de slimme bril is toegevoegd. Waze, een startup die gratis navigatiesoftware aanbiedt die voornamelijk leunt op meldingen van gebruikers, is door Google overgenomen en al een geruime tijd in Google Maps te vinden.

Door de Google Glass Waze-integratie krijgen dragers van Googles slimme bril voortaan meldingen van ongelukken of obstakels op de weg, zoals een plotselinge afzetting of een verkeerslicht dat defect is.

Google Glass Waze

google glass wazeRechts zie je een Google Now-card met Waze-integratie in Google Maps. De navigatie zoekt dan automatisch een snellere route uit, waarna de route wordt veranderd. Bij Glass blijft navigeren nog steeds één van de fijnste functies, omdat het geheel hands-free is en het scherm alleen wordt ingeschakeld bij specifieke acties, zoals één kilometer voor een afslag of juist net daarvoor. Ook lijkt het bij Google Glass of er een blauwe lijn over de weg wordt geplaatst, waarvoor navigeren heel futuristisch oogt en ook nog eens fijn werkt. Ook bij fietsen is de hands-free navigatiefunctie van Glass echt enorm handig.

Google Glass is inmiddels in de Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk vrij gemakkelijk te koop. De adviesprijs bedraagt nog steeds 1500 dollar. Over een release in Nederland is vooralsnog niets bekend.

Google Glass videoreview

Lees meer Google Glass-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.