Google Glass werkt op Android

Redactie
19 april 2013, 11:44
2 min leestijd
Google Glass werkt op Android
google_glass_vrouw

Google heeft bevestigd dat Google Glass op Android draait. Het was tot nu toe onduidelijk welk besturingssysteem de bril gebruikt. Nu heeft Google CEO Larry Page tijdens een conference call met analisten bevestigd dat het inderdaad gaat om Android. Maar Google Glass kan geen Android-apps gebruiken, omdat er sprake is van een aparte programmeerinterface (API).

Ook is onduidelijk om welke Android-versie het gaat. Er staan een aantal obstakels in de weg om toch apps werkend te krijgen op Google Glass. De apps draaien niet lokaal op de bril zelf, maar via Google’s clouddiensten. Dit is gedaan om batterij te sparen. Ondanks deze besparingen moet je Google Glass elke dag opladen. Er gelden ook strenge eisen voor de apps die op Google Glass mogen draaien. Ze mogen niet te opdringering of te immersive aanwezig zijn, om te voorkomen dat gebruikers teveel worden afgeleid. Vanuit Google’s cloud kan informatie naar de bril worden gepusht.

Lees verder na de advertentie.

Larry Page kreeg tijdens de conference call de vraag hoe gemakkelijk Android kan worden geport naar andere apparaten en vormfactoren. Hij antwoordde dat Google Glass gebruik maakt van Android en dat “Android dus vrij goed te porten is”.

De eerste tweeduizend exemplaren van Google Glass zijn inmiddels in handen van gebruikers. Google gaf daarna ook meer details vrij over de gebruikte technologie. Zo krijgt de drager beelden te zien die vergelijkbaar zijn met een HD-scherm van 25 inch, op een afstand van 2,5 meter. De bril heeft een 5-megapixelcamera en kan 720p video’s opnemen. De batterij gaat ongeveer 24 uur mee. Er zit een 3G/4G-dataverbinding, Wi-Fi en Bluetooth in. Voor de speakers maakt Google gebruik van botgeleiding. Geluid wordt via het binnenoor door de botten van de schedel geleid, waardoor je ook je eigen stem kunt horen. De bril is daardoor bovendien in een rumoerige omgeving te gebruiken.

google glass

De eerste kopers betaalden 1.500 dollar (1.100 euro) voor de Explorer Edition van Google Glass. Op eBay werd al 90.000 dollar geboden voor een exemplaar, maar Google heeft aangegeven dat de bril geblokkeerd zal worden als iemand zijn Google Glass tweedehands verkoopt of uitleent aan iemand anders.

Heeft dit artikel je geholpen?
Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu