Google Glass XE14-firmware gebaseerd op KitKat, krijgt bluetooth 4.0

Redactie
1 maart 2014, 15:41
1 min leestijd
Google Glass XE14-firmware gebaseerd op KitKat, krijgt bluetooth 4.0
Google Glass XE14

De nieuwe Google Glass XE14-firmware, die eigenlijk in februari uitgerold zou worden, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dit komt omdat de nieuwe firmware op Android 4.4 KitKat in plaats van Ice Cream Sandwich is gebaseerd. Dat meldt Google op de Google Glass-forums waar AndroidPlanet toegang tot heeft. Door de upgrade naar KitKat kan Glass binennkort ook van bluetooth 4.0 en de bijbehorende api’s gebruikmaken. Bluetooth 4.0 is zeer energiezuinig en biedt meer functies voor Google Glass.

“We zijn nu bezig om de switch van Ice Cream Sandwich naar KitKat te maken voor Glass, om de ervaring vloeiender en gewoonweg beter te maken. Deze verandering brengt meer features naar Glass en maakt ons klaar voor de toekomst. Ontwikkelaars: we weten dat jullie ook enthousiast gaan worden van deze update”, laat Google weten.

Lees verder na de advertentie.

Google Glass XE14 & XE13

Android in 2014: Google Glass

De huidige firmwareversie, XE13, bracht onder andere YouTube- en Hangouts-ondersteuning, en de mogelijkheid om met een knipoog een foto te maken. Het blijft vooralsnog onduidelijk wat XE14 gaat brengen, maar de veranderingen tussen Ice Cream Sandwich en KitKat zijn groot. Volgens Google het is de eerste grote update in tijden, en daarom duurt het op dit moment al twee maanden om de update voor te bereiden.

Ook meldt Google dat de Google Glass XE14-update voornamelijk voor verbeteringen in de de achterliggende structuur van Glass zorgt. Mogelijk wordt ook de accuduur, één van de minpunten van Glass, door de update verbeterd.

Update bericht op Glass forum

glass-xe14

Meer lezen over Glass?

De brill is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass Nederland. Check ook onze Google Glass review, inclusief uitgebreide video.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu