Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Goggles gaat het museum in

Redactie
28 juni 2011, 14:49
1 min leestijd
Google Goggles gaat het museum in
google goggles getty

Google Goggles is een dienst die je misschien niet elke dag gebruikt. Toch kan het handig zijn om bijvoorbeeld auto’s of bekende gebouwen te herkennen met je smartphone. Het Getty Museum zag er ook wel iets in en sloot een overeenkomst met Google om de dienst ook in het museum te kunnen gebruiken. Je maakt foto’s van een kunstwerk en krijgt via Goggles meteen een virtuele tour door het museum en de tentoongestelde werken. Goggles is, zoals de meeste mensen wel weten, een dienst waarmee je foto’s kan maken van allerlei objecten. Met behulp van beeldherkenning kun je vervolgens meer informatie opvragen over het gefotografeerde object. Het werkt met de Eifeltoren maar ook met de Dom in Utrecht. Dat je ook schilderijen kunt fotograferen, is nieuw.

De app haalt informatie van de mobiele website van het Getty Museum. Je leest over de tentoongestelde kunstwerken en krijgt gesproken commentaar van de kunstenaars en curatoren. Soms kan een schilderij tot leven komen via het scherm van je smartphone. Dat de informatie van internet wordt gehaald en niet lokaal in de app beschikbaar is, heeft ermee te maken dat de informatie niet veroudert raakt en snel kan worden bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Goggles maakt deel uit van de Google-zoekapplicatie. Meer informatie over het Goggles-project is te vinden op de website van het museum.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu