Google Goggles vertaalt tekst uit foto’s [MWC2010]
Wouter Nijsen

google logoGoogle heeft een nieuwe optie voor Google Goggles ontwikkeld. Deze nieuwe ontwikkeling maakt het mogelijk om tekst via een foto te vertalen. Het enige wat je hoeft te doen is een foto van de tekst te maken, waarna deze via via OCR (optical character recognition) wordt herkend en vertaald door de Google Goggles’ software.

De Goggles vertaalservice is nog volop in ontwikkeling en is in de huidige vorm alleen in staat om een tekst vanuit het Duits naar het Engels te vertalen. Het einddoel is om vertaling in alle 52 talen die voor Google Translate beschikbaar zijn toe te passen in Google Goggles. Wanneer het project afgerond is, is helaas nog niet bekend. Hopelijk is het voor de komende zomervakantie operationeel, zodat onbegrijpelijke buitenlandse menukaarten tot het verleden behoren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Onderstaande demo geeft een beeld van de mogelijkheden van de nieuwe vertaalsevice:

Via: The official Google blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.