Google haalt Easy Root uit Market

Redactie
8 augustus 2010, 20:26
1 min leestijd
Google haalt Easy Root uit Market

Met één klik je telefoon rooten: het klinkt te mooi voor woorden. Droid en Droid X-bezitters konden het trucje uithalen met de applicatie Easy Root. Niet meer urenlang zoeken naar video’s op YouTube en vragen stellen op XDA, maar gewoon Easy Root downloaden voor 99 dollarcent en één keer klikken. Helaas heeft Google de applicatie uit Market gehaald. Rooten blijft voor Droid-gebruikers – net als voor anderen – een ingewikkelde klus.

Ontwikkelaar UnstableApps kwam met de volgende verklaring naar buiten:

Lees verder na de advertentie.

“Thank you for your support of Easy Root by Unstable Apps. We are sorry that Google decided to suspend our application from the Market,but fully intend to continue supporting your purchase. You can download the latest version of Easy Root at:
http://www.unstableapps.com/apps/EasyRoot.apk”

Door je Android-toestel te rooten krijg je toegang tot de systeemlaag van Google. Hierdoor kun je alles aanpassen. Zo is het mogelijk om custom roms te maken en te installeren. Een custom rom bevat andere thema’s, ringtones, instellingen of sounds: wat je maar wenst!

Er kleven ook wat nadelen aan. Wie root access heeft, kan de boel ook verzieken.

De ontwikkelaar van Easy Root geeft niet op. De applicatie Easy Root is buiten Market om te downloaden, namelijk via de website van de ontwikkelaar.

Alleen een APK-tje is niet genoeg. Je hebt namelijk ook een sleutelcode nodig om de applicatie te gebruiken. Als je al hebt betaald voor de applicatie, dan stuurt UnstableApps jouw deze code via e-mail.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's