De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google haalt ‘officiële’ Siri voor Android offline

Redactie
31 december 2011, 11:10
1 min leestijd
Google haalt ‘officiële’ Siri voor Android offline
siri-for-android-official-app
siri app android

Gisteren brak ophef uit over het feit dat er een ‘officiële’ Siri voor Android was verschenen. De app, gemaakt door een ontwikkelaar die zich ‘Official App’ noemt, wekte de indruk dat het om een werkende versie ging van Apple’s spraakassistent. Dat bleek niet waar: de app met het officiële Siri-icoontje was niet meer dan een shortcut naar Google’s eigen Voice Actions. Daarmee kun je opdrachten geven als: “Navigeer naar” of “Zet alarm om 7:30”. Google reageerde op klachten van mensen die zich misleid voelden en haalde de ‘officiële’ Siri-app na een paar uur uit de Android Market. Ook andere apps van dezelfde ontwikkelaar werden weggehaald, zoals een ‘officiële’ Pinterest-app die niet meer was dan een schil rondom de mobiele website van Pinterest.

Aanvankelijk was de app compatibel met alle denkbare Android-toestellen. Daarna greep Google in door te zorgen dat de app incompatibel leek met de meeste toestellen. Er ging nog een paar uur overheen voordat Google de app daadwerkelijk uit de Android Market verwijderde. In de Android Market zijn nog wel diverse Siri-klonen van derden te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Siri is een spraakassistent die Apple bij de iPhone 4S invoerde. Kenmerkend is dat je geen exacte formulering hoeft te bedenken: zo kun je vragen hoe het weer is in Amsterdam, maar je kunt ook vragen of je een paraplu, regenjas of zonnebrand nodig hebt op een bepaalde locatie. Siri weet dan, dat je het weerbericht wilt horen. Zo wordt het mogelijk om opdrachten te geven in natuurlijke taal, al werkt het momenteel alleen nog in het Engels, Duits en Frans. Met de stembediening van Google zijn veel van die opdrachten ook mogelijk, al moet je je meer aan een afgesproken stramien houden. Ook heeft Google relatief weinig promotie gemaakt voor de stembediening.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu