spionageGoogle heeft de applicatie Secret SMS Replicator uit de Android Market gehaald. Deze applicatie stuurt ontvangen sms’jes automatisch door naar een ander nummer. De applicatie laat de gebruiker niet weten dat er een kopie van een sms’je is gemaakt. Ideaal voor wantrouwende ouders, die de applicatie in het geheim kunnen installeren op de telefoon van hun zoon of dochter. Of de perfecte manier om erachter te komen of je vriend of vriendin vreemd gaat.

Het komt niet vaak voor dat Google een applicatie weigert, maar deze keer laat het Amerikaanse bedrijf zien dat er een grens is.

Maar of Google het goedkeurt of niet, het is altijd mogelijk om applicaties buiten de Android Market te downloaden. Bezorgde ouders of wanhopige echtgenoten kunnen de applicatie dus altijd nog via een omweg installeren, zelfs al is een telefoon niet geroot.

Op dit moment heeft ontwikkelaar DLP Mobile de applicatie Secret SMS Replicator nog niet te koop staan, maar The Register vermoedt dat dit snel gaat gebeuren.

Bron: The Register

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.