Google haalt tethering-applicaties uit de Android Market

android tethering appsOntwikkelaars melden dat Google bezig is om tethering-applicaties uit de Android Market te verwijderen. Met tethering-applicaties kun je de dataverbinding van je mobiele telefoon gebruiken om via je laptop te internetten. Je mobiele telefoon doet daarbij dus dienst als een modem voor je laptop. Nadat Google de ontwikkelaars had laten weten dat tethering-applicaties niet zijn toegestaan volgens de Developer Distribution Agreement zijn ze nu ook actief bezig met weghalen. Volgens één ontwikkelaar komt het omdat T-Mobile USA tethering niet toestaat. In de VS heeft T-Mobile het toestel ook voorzien van een simlock. T-Mobile heeft in Nederland geen simlock toegepast en lijkt ook iets minder strak met dit soort zaken om te gaan, al hebben ze nog geen uitspraak over tethering gedaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Mobiele operators hebben vaak aparte data-abonnementen voor mobiele telefoons en laptops. De snelheid ligt bij laptopabonnementen vaak wat hoger, maar de prijs ook. Vandaar dat veel mensen toch liever voor tethering kiezen. Het scheelt je bovendien de aanschaf van een prijzige datakaart. Toch is het vreemd dat Google nu pas in actie komt, terwijl de applicaties eerder wel waren toegestaan.

Eén van de applicaties die nu is weggehaald is Wifi Tether for Root Users. Android Community vreest dat de maatregel wel eens zou kunnen leiden tot operatorspecifieke versies van de Android Market, waarbij een applicatie bij de ene operator wel is toegestaan en bij de andere niet. Dat zou het hele idee van openheid van Android onderuit halen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.