De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google start Hands Free-test: betalen zonder je handen te gebruiken

Erwin Vogelaar
2 maart 2016, 18:30
2 min leestijd
Google start Hands Free-test: betalen zonder je handen te gebruiken

Hoewel Google Pay nog maar net begonnen is, test Google nu al de volgende stap in betaling: Hands Free. Met deze dienst kun je betalen zonder je smartphone aan te raken.

Lees verder na de advertentie.

Google Hands Free

Google is een test gestart voor een nieuwe manier van betalen. Het gaat hier om een app getiteld Hands Free, waarmee je in een winkel kunt betalen zonder je portemonnee of smartphone aan te raken. Deze dienst staat op dit moment los van Android Pay, waarmee je kaartgegevens op je smartphone geladen worden en je contactloos kunt afrekenen. Hiervoor moet je nog wel je smartphone naast een betaalpunt houden, maar met Hands Free is dat niet meer nodig.

Het idee achter Hands Free is dat de app via bluetooth, wifi en gps kan zien of je in de buurt bent van een winkel die het betalen met Hands Free ondersteunt. Zodra je wil afrekenen hoef je enkel te zeggen dat je met Google wil betalen. De winkelbediende zal je vervolgens om je initialen vragen en je Hands Free-profielfoto bekijken om te controleren of alles klopt. Winkels kunnen ook eigen camera’s gebruiken om je identiteit te verifiëren.

https://www.youtube.com/watch?v=MuIsOpD-Aag

Uiteraard gaat het in dit geval nog om een kleine test, bij een zeer beperkt aantal winkels in een klein gebied. Specifiek gezegd gaat het om enkele winkels, zoals McDonald’s en Papa John’s, in het South Bay-gedeelte van San Francisco. Gebruikers die mee willen doen kunnen daar de Hands Free-app in de Play Store downloaden.

Hands Free in Nederland

Hoewel het nog lang zal duren voordat wij “Google” tegen de caissière in de supermarkt kunnen zeggen zonder raar aangekeken te worden, is het wel een interessante visie op hoe we in de toekomst gaan betalen. Zelfs even je smartphone naast een pin-automaat houden voelt nu al als onnodig veel moeite.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu