Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google verwijdert sms-functie binnenkort uit Hangouts

Thomas Haenen
24 maart 2017, 8:57
2 min leestijd
Google verwijdert sms-functie binnenkort uit Hangouts

Google Hangouts sms-ondersteuning wordt vanaf mei uit de berichtendienst verwijderd, zo heeft Google besloten. Gebruikers moeten weer overstappen naar de Android Messages-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Hangouts sms-ondersteuning

Vanaf 22 mei wordt de sms-functionaliteit uit Hangouts verwijderd, zo heeft Google vannacht laten weten. Zakelijke gebruikers ontvangen een dezer dagen bericht over de wijziging, en ook in Hangouts zelf zal een waarschuwing getoond worden dat gebruikers twee maanden hebben tot de aanpassing ingaat.

Onlangs werd bekend dat Hangouts binnenkort vooral een dienst voor de zakelijke markt moet worden. De chat-app gaat zich richten op bedrijven, als alternatief voor populaire zakelijke chatprogramma’s als Slack. Om die koerswijziging te ondersteunen worden enkele bestaande features uit Hangouts verwijderd. Zo introduceerde het bedrijf recentelijk al een nieuwe, losstaande Google Voice-app. Voorheen was deze Amerikaanse telefoondienst een onderdeel van Hangouts.

hangouts api

Hangouts was lange tijd het ‘officiële’ berichtenplatform van Android, en daarmee Google’s antwoord op Apple’s iMessage. Via de app kon je niet alleen berichten sturen naar andere Google-accounts, maar ook sms-berichten versturen. De app was echter nooit zo’n groot succes als bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook Messenger. Google introduceerde eind vorig jaar Duo (voor videogesprekken) en Allo (een chatdienst met ingebouwde virtuele assistent), twee nieuwe apps waarmee het bedrijf meer succes hoopte te hebben. Hangouts zou blijven bestaan, zei Google toen, maar nu lijkt het bedrijf wel een andere koers voor de app te kiezen.

Gebruikers die Hangouts voor sms-berichten gebruiken, worden erop gewezen dat ze moeten overstappen naar een andere app. Android Messages, Google’s sms-app, wordt standaard meegeleverd met veel Android-smartphones en is daardoor vermoedelijk de meest voor de hand liggende keuze. Met Android is het voor ontwikkelaars echter relatief makkelijk een eigen sms-app te ontwikkelen, waardoor je in de Play Store een flink aantal andere apps met de functie kunt vinden. Zo biedt Facebook’s Messenger-app ook ondersteuning voor het ontvangen en verzenden van sms-berichten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu