De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom het niet erg is als Google de sms-functie in Hangouts schrapt

Gijs Ettes
17 december 2015, 11:45
2 min leestijd
Waarom het niet erg is als Google de sms-functie in Hangouts schrapt

Eind 2013 introduceerde Google sms- en mms-ondersteuning in Hangouts. Die ondersteuning wordt mogelijk geschrapt in een toekomstige versie van de chat-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Hangouts sms-ondersteuning verdwijnt

Eerder dit jaar bleek al uit een hulppagina van Project Fi, de telecomdienst van Google, dat het bedrijf zijn Messenger-app geschikter vindt om te sms`en dan Hangouts. Met Android Lollipop introduceerde Google de volledig vernieuwde Messenger-app, die inmiddels door velen wordt gebruikt. Dat heeft niet alleen te maken met Googles advies, maar ook met het feit dat Hangouts de combinatie van online berichten en sms`jes nog steeds niet echt onoverzichtelijk presenteert.

VoiP-dienst Google Voice en Fi blijven nog steeds beschikbaar in Hangouts, maar mogelijk worden gebruikers voor het versturen van sms`jes  binnenkort  doorverwezen naar Messenger. Wat ondergetekende betreft is dat echter geen ramp. Messenger heeft een veel strakker  en intuïtiever design, handige opties om bijvoorbeeld afzenders te blokkeren en je locatie te delen en een krachtige zoekfunctie. De app is via deze link te downloaden, vereist Android 4.1+ en is ongeveer 14MB groot.

Hangouts en Stagefright

In juli was Hangouts ook al onderwerp van gesprek toen een groot lek in Android werd aangetroffen. Het zogenoemde Stagefright stelde kwaadwillenden in staat om toegang te krijgen tot het systeem door gebruik te maken van een lek in een videoframework van Android, dat door allerlei apps en diensten – zoals Hangouts – wordt gebruikt. Tijdens het inlezen van de metadata van een 3gpp- of mpeg4-video (algemeen videoformaat) door het framework was het mogelijk voor hackers om malafide code uit te voeren.

Die code kon vervolgens misbruik maken van het lek, zelfs als de ontvanger het desbetreffende bericht niet had gelezen. Hangouts verwerkt video`s namelijk automatisch, waarna ze in de galerij worden bewaard en de malware vrije toegang tot het systeem heeft. In week 32 is een patch voor het lek uitgerold.

Het laatste nieuws over Google Hangouts

Bron: Phandroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu