De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Google stopt in 2020 met Hangouts voor consumenten’

Erwin Vogelaar
1 december 2018, 14:37
2 min leestijd
‘Google stopt in 2020 met Hangouts voor consumenten’

Consumenten kunnen vanaf 2020 waarschijnlijk chat-app Hangouts niet meer gebruiken. Google maakt de dienst exclusief beschikbaar voor bedrijven.

Lees verder na de advertentie.

Google Hangouts stopt voor consumenten

Hangouts is waarschijnlijk vanaf 2020 niet meer voor consumenten te gebruiken. Het nieuws zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is duidelijk wanneer je echt een alternatief gevonden moet hebben voor de chat-app.

Volgens een bron van website 9to5Google, die dichtbij Googles plannen staat, wordt de stekker ergens in 2020 er uitgetrokken. Een jaar geleden is Google al gestopt met het verder ontwikkelen van de app. Toen liet het bedrijf tevens weten zich met de app meer op bedrijven te willen richten. Toch wordt de chatdienst vandaag de dag nog door consumenten gebruikt. Niet in de laatste plaats omdat de dienst te gebruiken is via de webversie van Gmail.

hangouts stopt

Google stopt met meer

Hangouts is het zoveelste product van Google dat wordt stopgezet, omdat het niet genoeg wordt gebruikt of niet meer past bij Googles strategie. Zo is dit jaar bekend geworden dat Google in 2019 stopt met e-mail-app Inbox en YouTube Gaming. Daarnaast is Google dit jaar gestopt met Google+ voor consumenten na de vondst van een datalek.

Eerder heeft het bedrijf ook al verschillende chat-apps stopgezet. Inmiddels zijn er nog een aantal Google-apps over om met elkaar in contact te blijven. Naast Hangouts is er nog Google Allo voor tekst, Google Duo voor video en Berichten voor sms. De Berichten-app wordt in de toekomst uitgebreid wel met Chat. Dit moet je weten over deze opvolger van sms.

Wat zijn alternatieven voor Hangouts?

Gelukkig zijn er ook genoeg alternatieven beschikbaar voor chat-apps van Google. Zo zijn WhatsApp, Telegram en Signal uitstekende berichten-apps die niet snel worden stopgezet. Ook zijn Facebook Messenger, Skype en Slack goede opties.

Google lijkt zelf steeds minder nadruk te leggen op het met elkaar in contact komen. In plaats daarvan gaan we steeds meer met de Google Assistent praten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu