Zo gebruik je de nieuwe webversie van Google Hangouts

Gijs Ettes
18 augustus 2015, 7:55
1 min leestijd
Zo gebruik je de nieuwe webversie van Google Hangouts

Google Hangouts heeft eindelijk zijn eigen plekje op het web gekregen. De chat-app is niet meer enkel via Gmail, Google+ of een browserextensie te gebruiken, maar nu ook via hangouts.google.com te benaderen.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Google Hangouts webversie

De Google Hangouts webversie werkt in principe precies hetzelfde als hoe we gewend zijn. Wanneer je de pagina opent, krijg je eerst een kort overzicht van de functies die de chatdienst biedt. Dat zijn in ieder geval  berichten sturen, bellen en videogesprekken voeren met gebruikers die zijn ingelogd op hun computer, smartphone, tablet of wearable. Gesprekken worden automatisch gesynchroniseerd, ongeacht van welk apparaat je gebruikmaakt.

google hangouts webversie

Linksboven bevindt zich  een hamburgermenu dat toegang geeft tot onder meer de instellingen, en direct ernaast krijg je een overzicht van eerdere (video)gesprekken. Door op de icoontjes te klikken, schakel je tussen contacten, gesprekken en telefoongesprekken. Als je op chats klikt, worden ze nog steeds rechtsonder geopend wat niet ideaal is, maar gelukkig kun je vensters ook groot maken en verslepen.

Zoals je op de afbeelding ziet, staan de knoppen om een bericht te sturen of een video- of telefoongesprek te starten centraal in de Google Hangouts webversie. Klik je op telefoongesprek, dan kun je een naam of telefoonnummer invoeren om te beginnen met bellen. Videogesprekken worden in een apart venster geopend, waarna je deelnemers kunt toevoegen en een eindtijd bepaalt.

Webversie uitproberen

De webversie van Google Hangouts is te benaderen via deze link. De Google Hangouts-app, die onlangs van een flinke update werd voorzien, is via deze pagina te downloaden of updaten.

Deze verbeteringen brengt Google Hangouts 4.0 voor Android.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu