Zo brengt Google Harry Potter naar je Android-toestel

Met Googles stemherkenning kun je je diverse Android-apparaten al geruime tijd commando’s geven. Nu brengt Google Harry Potter naar je Android-apparaten met een vleugje magie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Harry Potter

Om de nieuwe Harry Potter-film ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ wat meer richting de echte wereld te halen heeft Google nu een aantal spreuken in zijn spraakherkenner gebouwd. Je kunt nu met verschillende spreuken je Google-apps commando’s geven.

Magische spreuken werken vooral goed in Google Now en de Google Assistant. Met ‘lumos’ en ‘nox’ kun je licht maken in het donker, terwijl je met ‘silencio’ het media- en notificatiegeluid kunt dempen.

Met Google Maps kun je dankzij Google ook een aantal locaties uit de film bezoeken. Via Street View kun je door te zoeken op ‘fantastic beasts’ verschillende locaties bezoeken, zoals het Magische Congres van de Verenigde Staten of het appartement van Tina en Queenie Goldstein, twee personages uit de wereld van de films.

Google heeft ook de Daydream View voorzien van een speciale Harry Potter-ervaring. Met Googles VR-headset kun je afreizen naar het huis van Newt en op zoek gaan naar zijn ontsnapte wezens. Dit spel zal te downloaden zijn zodra Daydream View op 10 november in de winkels ligt.

Ook Googles nieuwe berichten-app Allo zal een Harry Potter-tintje krijgen. Volgens het bedrijf zullen Allo-gebruikers binnenkort een stickerpakket krijgen in het thema van de nieuwe Harry Potter-film.

‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ zal op 16 november in première gaan. Je kunt je er nu dus alvast op voorbereiden met Googles apps, al zul je voor de Daydream View-game nog even af moeten wachten tot de headset zelf uit is.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.