De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google helpt HTC in de strijd tegen Apple met patenten

Redactie
8 september 2011, 11:42
1 min leestijd
Google helpt HTC in de strijd tegen Apple met patenten
Google helpt HTC in de strijd tegen Apple met patenten

Google heeft negen patenten aan HTC gegeven die het bedrijf kunnen helpen in de juridische strijd tegen Apple. HTC gebruikt de patenten voor een rechtszaak in het Amerikanse Delaware en bij de handelscommissie ITC. De negen patenten richten zich onder meer op radio-communicatie en de notificatiebalk in Android. Hoeveel HTC voor de patenten heeft betaald is niet duidelijk.

Van deze negen patenten zijn er vier afkomstig van Motorola, drie van OpenWave Systems en twee van Palm. Deze reeks patenten heeft Google nog geen jaar geleden overgenomen. Opvallend is dat deze patenten geen deel uitmaakten van de overname van Motorola door Google. Op 1 september dit jaar heeft Google de patenten overgedragen aan HTC.

Lees verder na de advertentie.

Dat Google patenten uitdeelt aan haar partners betekent dat ze serieus is in haar plannen om meer Android-rechtszaken te voorkomen. Met de overname van Motorola gaf Google ook te kennen dat ze dat mede deed om haar partners te beschermen. Hoewel Apple wel diverse Android-fabrikanten heeft aangeklaagd, is er nog geen rechtszaak tussen Apple en Google zelf.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu