De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google en H&M maken jurken gebaseerd op persoonlijke data

Erwin Vogelaar
6 februari 2017, 19:15
2 min leestijd
Google en H&M maken jurken gebaseerd op persoonlijke data

Google werkt samen met H&M aan bijzondere jurken die gebaseerd zijn op je persoonlijke data. De Google H&M samenwerking levert later dit jaar een app op.

Lees verder na de advertentie.

Google H&M

Google gaat data stijlvol maken, via een nieuwe samenwerking met H&M’s modehuis Ivyrevel. De bedrijven werken aan een Android-app die allerlei data verzamelt van de gebruiker. Vanuit die data wordt een persoonlijke jurk gemaakt die daadwerkelijk besteld kan worden.

De app zal onder andere in de gaten houden in wat voor klimaat je leeft, zodat er dikke of juist dunne stof gebruikt moet worden. Daarnaast weet de app bijvoorbeeld of je naar meer deftige of casual aangelegenheden gaat en ook daar wordt de jurk op afgesteld. Op deze manier zijn er nog meer datapunten waar het kledingstuk door verandert.

De app gaat gebruikmaken van Google’s Awareness API, die via alle sensoren op de smartphone zoveel mogelijk data over de gebruiker probeert te verzamelen. Niet alleen ziet de app waar je heen gaat, maar ook of je daarheen loopt of rijdt, of je ondertussen een koptelefoon hebt aangesloten, welk weer het is enzovoort.

Het is niet de eerste keer dat Google zich met deze combinatie van data en mode bezighoudt. Met Project Muze heeft Google eerder zijn kunstmatige intelligentie kleren laten ontwerpen. In dit geval heeft Google de AI data gevoerd over textuur, stijl en kleur van meer dan zeshonderd mode-experts. De resultaten zijn bijzonder, maar niet echt draagbaar. Dat is bij de datajurken wel het geval.

De nieuwe app wordt eerst nog uitgebreid getest voordat klanten er mee aan de slag kunnen. Later dit jaar verschijnt de app als bèta in de Play Store. Het is nog niet duidelijk of we in Europa straks ook een datajurk kunnen bestellen, of dat de app enkel in de Verenigde Staten werkt. Daar zullen de jurken vanaf 99 dollar per stuk verkocht worden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Ivyrevel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu