De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

`Home is Googles slimme spraakassistent voor in de woonkamer’

Wouter Nijsen
18 mei 2016, 9:06
1 min leestijd
`Home is Googles slimme spraakassistent voor in de woonkamer’

Er gaan al een tijdje geruchten dat Google een nieuwe spraakassistent gaat aankondigen, die de concurrentie moet aangaan met de Amazon Echo. De assistent zou `Google Home` heten.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Home aankondiging vanavond’

Dat meldt The New York Times op basis van bronnen. Google Home zou vanavond tijdens Google I/O uit de doeken worden gedaan, waarna het apparaat in de herfst op de markt moet komen. Als gezegd moet Home vergelijkbaar zijn met de Amazon Echo, een speaker voor in je huiskamer waarmee je kunt communiceren. Het uiterlijk van Home zou lijken op dat van de slimme OnHub-routers van Google. Intern zou de nieuwe assistent ‘Chirp‘ worden genoemd.

Lees ook: Waarom een Amazon Echo-concurrent van Google logisch is

Het zou niet zo gek zijn als Google vanavond met de Home komt. De Amazon Echo is een succes en het apparaat krijgt lovende recensies van klanten. Dit komt voornamelijk door het gebruiksgemak van de Echo. Het apparaat wordt in de huiskamer gezet, waarna gebruikers opdrachten kunnen geven met hun stem. De Echo wordt bovendien continu door Amazon van nieuwe functies voorzien.

Naast Google Home krijgen we vanavond tijdens de keynote natuurlijk nog veel meer te zien. Zo wordt er meer verteld over Android N en gaan er al tijden hardnekkige geruchten over Android VR, een nieuwe virtual reality-headset van Google. Daarnaast wordt Chrome OS waarschijnlijk van een flinke update voorzien en kondigt Google mogelijk een WhatsApp- en iMessage-concurrent aan. Meer lezen? Check dan het artikel met onze 9 verwachtingen voor Google I/O 2016.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu