De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Home krijgt (eindelijk) ondersteuning voor meerdere gebruikers

Thomas Haenen
21 april 2017, 9:08
2 min leestijd
Google Home krijgt (eindelijk) ondersteuning voor meerdere gebruikers

Google voorziet zijn stemgestuurde speaker van ondersteuning voor meerdere gebruikers. De assistent kan eindelijk meerdere stemmen en accounts herkennen.

Lees verder na de advertentie.

Google Home-accounts

Heb je een speaker gekoppeld aan je Google Home-app, dan kun je vanaf nu extra accounts toevoegen. Via de app kun je meerdere Google-accounts aan de Home koppelen. Zodra je dat doet, kun je een stem bij dat account voegen. Zo kan Google de stem die bij jouw account hoort onderscheiden van de stem bij het account van je partner.

Google Home-accounts

Nadat de extra accounts zijn ingesteld, zal Home iedere keer dat je ‘OK Google’ roept, je stem iets beter leren kennen om het juiste account te geven. Zo beschik je over meer gepersonaliseerde gegevens en krijg je alleen jouw afspraken te horen in de ochtend, terwijl je partner het nieuws hoort dat relevant voor hem of haar is.

Langstaande belofte ingelost

Hints naar ondersteuning voor meerdere accounts doken onlangs al op, maar vandaag is Google officieel begonnen met de uitrol van de feature. Gebruikers van een Amerikaanse Home kunnen deze week al met meerdere accounts aan de slag, heb je jouw Home uit Engeland gehaald dan moet je nog enkele weken tot maanden wachten.

Met de aankondiging lost Google een langstaande belofte in. Je kon de stemgestuurde speaker voorheen aan slechts één Google-account koppelen. Dat brengt problemen met zich mee als je je kalender laat voorlezen, want slechtséén persoon kan zijn agenda aan Home koppelen. Home is bovendien bedoeld als product voor in de huiskamer, waarbij je eigenlijk verwacht dat hij is te gebruiken voor een heel gezin.

Ook zorgde het voor beperkingen in de functionaliteit van het apparaat. Zo kan Home op dit moment nog geen reminders instellen, afspraken toevoegen of berichten versturen. Deze features werden oorspronkelijk wel beloofd. Met de toevoeging van extra accounts staat de deur mogelijk weer open voor deze feature.

Google Home in Nederland

In de VS is Google Home sinds eind vorig jaar verkrijgbaar, een release in het Verenigd Koninkrijk volgde vorige week. Tot nu toe heeft Google de speaker dus enkel uitgebracht in Engels-sprekende landen. Dat is dan ook de enige taal die de Google Assistant vooralsnog ondersteunt.

Het is onbekend of en wanneer Google Home in Nederland verschijnt. Je kunt de speaker wel relatief gemakkelijk importeren. Het apparaat werkt ook in andere landen, mits je de systeemtaal van Home én je smartphone op Engels zet. In onze Google Home review lees je meer over de features die de stemgestuurde speaker heeft.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu