De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo gaat Google Home je huistelefoon vervangen

Thomas Haenen
16 februari 2017, 14:45
2 min leestijd
Zo gaat Google Home je huistelefoon vervangen

Met een Google Home in huis heb je straks mogelijk geen dect-telefoon meer nodig. De stemgestuurde speaker krijgt mogelijk een eigen beloptie.

Lees verder na de advertentie.

Google Home belfunctie

Google gaat een belfunctie toevoegen aan Google Home, zo claimt The Wall Street Journal te hebben vernomen van anonieme bronnen. Ook Amazon’s Alexa-assistent krijgt straks mogelijk een belfunctie.

Met deze belfunctie zou je ‘OK Google, bel Peter’ kunnen roepen om direct een gesprek met een vriend of ander contact te starten. Omdat de Home-microfoon krachtig genoeg is om een hele huiskamer op te vangen, kun je dus in feite hands-free bellen in je eigen huis. De gesprekken zouden via VoIP verlopen en dus via je eigen internetverbinding.

Google Home belfunctie

Hiermee zouden Amazon en Google een antwoord bieden op het teruglopende aantal vaste telefoonverbindingen. In de Verenigde Staten heeft inmiddels 40 procent van alle Amerikanen geen vast nummer meer.

Bellen via Google Home

Hoe het systeem precies gaat werken is nog niet helemaal duidelijk. Zijn de contacten die je opbelt gebaseerd op je Google-account? Dan wordt het namelijk lastig voor Google om te onderscheiden wanneer je mobiele telefoon gebeld moet worden, en wanneer je Home-speaker. Kiest het bedrijf voor virtuele telefoonnummers voor elke Google Home, dan moet het weer aan allerlei regelgeving voldoen die ook voor traditionele telefonie geldt.

Het is daarom maar de vraag op welke termijn de Google Home belfunctie beschikbaar gemaakt wordt. De software zou er klaar voor zijn, zo beweren de bronnen, maar voor deze uitgerold wordt moeten eerst de andere problemen opgelost worden.

Vooralsnog is Google Home alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Dat komt deels doordat de stemgestuurde assistent alleen in het Engels werkt. Het is nog onbekend of en wanneer de speaker in Nederland of andere Europese landen verschijnt. In onze Google Home review gaan we dieper in op onze ervaringen met deze gadget.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu