Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

`Google Home is in feite een Chromecast met speakers‘

Lars Paymans
1 juni 2016, 9:10
1 min leestijd
`Google Home is in feite een Chromecast met speakers‘

Googles nieuwe stemassistent  Google Home zou stiekem de nodige overeenkomsten vertonen met de Google Chromecast.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Chromecast overeenkomsten

Dat Googles slimme assistent voor in de huiskamer tijdens Google I/O onthuld werd door Chromecast-baas Mario Queiroz was geen toeval. Volgens The Information is de Google Home namelijk op de eerste plek een uitgebreide versie van de Chromecast.

Zo zouden dezelfde processor en wifi-chips gebruikt worden, en zijn er enkel een microfoon, speaker en led-lampjes toegevoegd om de Google Home te laten ontstaan. Dit zou betekenen dat de Home op hetzelfde op Linux-gebaseerde besturingssysteem als de Chromecast draait. Volgens Google zal dit in de toekomst echter vervangen worden door Android.

Google Home Chromecast

Alle stemcommando`s die door de Google Home ontvangen worden, zullen dan ook eerst naar de servers van Google gestuurd worden om ze te verwerken. Vervolgens worden ze teruggestuurd naar Home, zodat de speaker een gepast antwoord geeft op het verzoek van de gebruiker.

Mochten deze Google Home Chromecast overeenkomsten kloppen, dan kan dit goed nieuws betekenen voor de prijs van het apparaat. De Chromecast wordt immers voor rond de 35 euro verkocht, terwijl de Amazon Echo als grootste Google Home-concurrent zo`n 179 dollar kost. Naast de Amazon Echo zou ook Apple aan een slimme speaker voor in de huiskamer werken, die hoogstwaarschijnlijk gebruikmaakt van Siri.

Als Google de Home dit jaar onder de honderd dollar op de markt zou brengen, is dit  misschien genoeg voor gebruiken  om de assistent eens uit te proberen. Aan Google Home kun je allerlei vragen stellen, en op die manier bijvoorbeeld een agenda-afspraak verzetten of een kaartje voor de bioscoop bestellen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu