Waarom Google Home en Chromecast voor wifi-problemen zorgen

Erwin Vogelaar
15 januari 2018, 19:25
2 min leestijd
Waarom Google Home en Chromecast voor wifi-problemen zorgen

Het kan zijn dat je Google Home of Google Chromecast wifi-problemen veroorzaakt. Dat heeft een reden, legt een routerfabrikant uit. Google werkt aan een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Google Chromecast wifi-problemen

Mogelijk heb je nergens last van, maar het is goed mogelijk dat jouw Google-apparaat voor problemen zorgt met de wifi-verbinding in je huis. Apparaten zoals Google Chromecast en Google Home hebben een draadloze internetverbinding nodig om te functioneren, maar werken niet goed samen met alle routers. Een medewerker van routerfabrikant TP-Link legt uit hoe dat komt.

Google-apparaten kunnen in korte tijd plots een hele hoop datapakketjes sturen via de wifi-verbinding. Dat gaat om veel meer pakketjes dan gebruikelijk is. De schuld wordt bij de slaapmodus van de apparaten gelegd. Als een Home of Chromecast uit deze slaapmodus wordt gewekt, dan worden er soms tienduizenden pakketjes in hele korte tijd verzonden. Hoe langer het apparaat in de slaapmodus zat, des te groter het aantal datapakketjes is dat via de wifi-verbinding wordt verstuurd.

chromecast wifi

Door deze onverwachte last die het Google-product op je router legt, kan de router er voor kiezen om de verbinding met het apparaat te verbreken. Soms schakelen routers zelfs de volledige wifi-verbinding uit. Dit lijkt te gebeuren met allerlei routers, van onder andere TP-Link, Linksys, Netgear, ASUS en Synology.

Tegenover 9to5Google stelt een woordvoerder van Google dat het team hard werkt aan een oplossing. Ondertussen zijn routerfabrikanten zoals TP-Link al bezig om met eigen firmware-updates de problemen te verhelpen, zodat de wifi-verbinding stabiel blijft.

Google Wifi in Nederland

Sinds eind vorig jaar biedt Google ook een eigen router-oplossing aan in Nederland. Google Wifi is een slimme router die voor beter bereik in je hele huis moet zorgen. Dat is mogelijk, omdat verschillende Google Wifi-stations voor één groot netwerk zorgen. Wij beantwoorden vier vragen over Google Wifi.

Lees het laatste nieuws over Google

Bronnen: TP-Link, 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu